When you visit Japan, "Sushi" may be the one of our food you may want to try.
However, restaurants in Tokyo are generally expensive, and good sushi restaurants are rather more expensive.
Sushi with miso soup. This is large size (1.5) of "Nami", 1,080yen. |
Sushi at real sushi restaurants are also special for us, and it is not affordable even for us all the time.
We buy "take away sushi" at supermarket and go "Kaiten sushi", which is "sushi-go-round" place because they are less expensive.
I enjoy those types of sushi, but!, it would be nicer if you can sit down on the counter and enjoy sushi in front of Ita san (sushi chefs).
This sushi place I always go whenever I go back to my country serves real good sushi with affordable price for lunch.
If you go for dinner, it will be expensive, but you can enjoy sushi for around US$10-20 for lunch here.
It will be crowded for lunch time, but people don't stay long after eating.
But if you don't want to wait, go when it's open at 11:30 and avoid the peak hour (12-13).
Sushi Hirakawa
Lunch Hour: 11:30-14:00
B1F Hotel Le Port Kojimachi
2-4-3 Hirakawa-cho, Chiyoda-ku, Tokyo
Access: Take Exit 1 at Kojimachi Station (Y-15, Yurakucho Line), then go towards Akasaka area. (Map)
(ここから日本語です)
日本に戻るとやっぱり食べたいのが、お寿司。
イスタンブールでも時々地中海で獲れたマグロが手に入るのですが、やっぱり職人さんが丁寧に握ってくれたお寿司が食べたくなります。
でもそういうお寿司はやっぱり高い。
日本に帰ったときにしか基本そういうお寿司は食べられないから、贅沢しても良いとも思うんですけどねー
ただ普段は高くて中々行けないお寿司屋さんも、ランチは結構お手頃な値段で食べられるところが多く、今回ご紹介したこのお寿司屋さんも、そんなお寿司屋さんの一つ。
1000円から2000円でおいしいお寿司がいただけるので、日本に帰ると必ず一度は行っています。
ただここ、美味しいしお値段もお手頃ってこともあって、結構混みます。
とはいえ、昼のお寿司屋さんに長居をする人もそうそういないので、それほど長時間待つことはないとは思いますが。
待ちたくない人は、開店と同時に行くか、昼のピーク時を避けるのが賢明かも。
今回はキビナゴの握りが美味しかったな〜
季節を感じますね。
鮨処 平河
ルポール麹町地下1階
千代田区平河町2−4−3
ホテル ルポール麹町 地下1階
昼の時間 11時半〜14時
アクセス:有楽町線麹町駅1番出口を出て赤坂方面に向かって真っ直ぐ。徒歩3分くらいです。
ブログランキングに参加しています。 応援していただけると嬉しいです。
にほんブログ村
0 件のコメント:
コメントを投稿